Skip to main content

Sønderdalen 7
2870 Dyssegård

Telefon: 2623 5224
info@smart-home-konsulent.dk

 • Smart Home konsulent - Inspiration, produkter, ydelser, fordele, opsætning, hjælp, planlægning

  Spar tid og penge - Lad os sammensætte og installere jeres Smart Home

Smart Home Teknik og overordnet valg

Smart Home er en bolig du kan styre med stemmen. Samt automatisk gør ting som fx tænder lyset når du går ind i lokalet, og underretter dig om problemer.

Når man skal have sit Smart Home er der en række beslutninger at skulle vælge mellem samt planlægge efter. Især sammenspillet mellem de forskellige teknologier, ens ønsker til sit Smart Home, samt det ønskede udstyr at bruge er vigtigt. Udgangspunktet for ens valg bør derfor være på baggrund af ens samlede ønsker for ens Smart Home. Det kræver overblik og planlægning. Kontakt os for at få hjælp til planlægningen af dit Smart Home.

Din mobiltelefon bliver hjertet, samlingspunktet og styringen af dit Smart Home. Men det er næsten lige meget om man bruger Android eller iPhone. Der bør der tages højde for fx ens musikudbyder, eksisterende højtaler og HiFi i boligen, eksisterende Smart Home kompatibelt udstyr, samt ønsker til ens fremtidige Smart Home. Kontakt os for at få hjælp til planlægningen af dit Smart Home, så du undgår fejl og unødige udgifter og fejlkøb.

Nedenfor gennemgås de vigtigste Smart Home termer og hvordan de overordnet ting hænger sammen samt derved de primære faldgruber.

Smart Home Grundsystem

Selve den centrale styring, hjernen og den enhed man taler med og giver instruktioner kan kun være en af følgende tre systemer. Man bør kun bruge ét system.
Google Assistant
Google Assistant (Google Home) er det klart mest brugte system i Danmark. Også af Apple brugere. Det er nemt at gå til, kan dansk, kan rigeligt for de fleste behov, og har meget udstyr som det virker med.
Amazon Alexa
Amazon Alexa er groft fortalt det bedste system samlet set, men der er et kæmpe problem - det kan ikke dansk! De største fordele er mængden af udstyr det virker med samt mængden af indbygget funktioner.
Apple HomeKit
Apple HomeKit er mest for hardcore Apple brugere. Apple HomeKit, der kan dansk, er bagud på størstedelen af punkterne og især prisen og udstyr som det virker med er de største problemer.

Vi ved det kan være svært helt at forstå forskellen mellem disse da der er alt for mange parametre at tage højde for. Så ofte er det et tilfældigt valg, eller også vælger man fra det samme miljø som ens mobiltelefon. Men det er ikke altid nødvendigt eller det rigtige valg. I følgende diagram ses de største og mest relevante forskelle, samt de ting vi oftest bliver spurgt om:

  Google Assistant Smart Home Amazon Alexa Smart Home Apple HomeKit Smart Home
Kan forstå/tale Dansk Ja Nej Ja
Kompatibelt udstyr Meget Klart mest Klart mindst
Funktioner Mange Rigtig mange Middel
Stemmegenkendelse Bedst God Dårlig
Virker med iPhone Ja Ja Ja
Virker med Android Ja Ja Nej (vil Apple ikke)
Sonos integration Ja Ja Ja (aktivers hver gang)
Apple music Ja Ja Ja
Spotify Ja Ja Ja (aktivers hver gang)
YouTube Music Ja Via streaming Via mobil streaming
SmartThings integration Ja Ja Via HomeBridge server
IFTTT integration Ja Ja Via HomeBridge server
Hubitat integration Ja Ja Via HomeBridge server
Pris Billig Billig Dyr

Smart Home Teknologier

Udstyret som fx en pære, rullegardiner, støvsuger mm. snakker sammen med en af følgende tre tekonlogier. Hver Smart Home teknologier har hver deres fordele og ulemper. Det er desværre udbyderen af hvert enkelt udstyr der vælger hvilken teknologi de bruger og hvilke grundsystemer de understøtter.

Wifi
Den største fordel ved WiFi (IP) er at forbinde udstyret er nemt gjort. Ulempen er dog du maksimalt kan have 250 enheder i alt (fx tæller 1 pære for 1 enhed). Kan bruges alene ved simple Smart Homes. Der behøves ikke en hub.
Zigbee
Zigbee er en standard specifikt udviklet til Smart Homes. Det bruges af producenter som fx Phillips Hue, IKEA og LIDL. Der er ikke et maks på enheder. Desværre kan ikke alt Zigbee arbejde sammen. Der kræves en hub.
Z-Wave
Z-Wave er den fremtidige afløser af Zigbee, men primært et forsøg på at forny en standard for at tjene penge. Z-Wave er dog bedre end Zigbee ved store afstande og mange enheder. Hub påkrævet.

Det er heldigvis muligt at bruge mere end én teknologi ved brug af ekstra "sammenspil" udstyr som fx SmartThings (se nedenfor). Dette er en kasse ved navn "hub" som står for det. Uden kan de forskellige teknologier ikke snakke sammen eller blive til ét samlet system.

Inden du køber udstyr bør du altid sikre dig både dit grundsystem og "sammenspil" (se neden for) udstyr understøtter det.

Smart Home Automatisering og Sammenspil

Alle Smart Home grundsystemerne har basale rutiner (fx man siger et ord og en række ting sker) indbygget, men ikke rigtige automatiseringer (fx en dør åbner og automatisk tænder lyset). Oftest vil man gerne kunne avancerede rutiner samt automatiseringer, hvorved der bliver behov for endnu en service i ens Smart Home som får alt til at spille sammen på tværs af teknologier (WiFi, Zigbee og Z-wave) og udstyrsudbyder mm. Dette er klart oftest en af følgende:

IFTTT
Med IFTTT (IF This Then That) kan man for første gang opsætte automatiseringer, samt rutiner der er lidt bedre end grundsystemernes. IFTTT kræver ikke en hub eller server, men er derimod en online service med fast månedlig udgift (som den eneste løsning).
SmartThings
Samsung SmartThings kan danne bro mellem teknologierne WiFi, Zigbee og Z-wave ved at få deres hubs til at snakke sammen. Derfor kan der opsættes komplekse rutiner og automatiseringer på tværs af alt udstyr. Serveren er eksternt fra dit hus.
Hubitat
Hubitat er lidt som Samsung SmartThings, bare komplekst og professionelt. Der er meget tidskrevet kodning, til gengæld kan man få alt præcist som man ønsker. Serveren er internt i din bolig så alt virker selv uden internet.

Langt fra alle har brug for en løsning der får ting til at spille sammen eller kan rigtige automatiseringer. Om det er nødvendigt, samt hvilken løsning der er det rigtige valg afgøres af ens behov og den samlede plan. Kontakt os hvis du har brug for hjælp til sammensætning af dit Smart Home.

Hvorfor bruge en Smart Home Konsulent?

 • Spar tid på at sætte jer ind i et kæmpe univers
 • Vælg det helt rigtige grundsystem for jer
 • Naviger i junglen af muligheder og teknologier
 • Sikre at alt udstyret teknisk kan snakke sammen
 • Få en bedre løsning - vi foreslår det du ikke har overvejet
 • Få mere ud af udstyret med avanceret automatiseringer
 • Spar penge ved ikke at købe forkert eller unødigt udstyr
 • Spar penge ved kun at købe fremtidssikret udstyr
 • Spar penge, vi finder det billigste sted at købe udstyret
 • Spar penge på strøm og varme med et Smart Home
 • Få optimal placering og vinkler på udstyret i boligen
 • Slip for håndværkerarbejdet og opsætningsbesværet

Vores glade Smart Home kunder siger

 • Anders på 43 år, familiefar med to børn

  Vi har i familien været glade for at få et Smart Home. Det har vist sig en stor hjælp til os som forældre da vi har kunne styrke familiens rutiner. Vores morgen gik fra stress og jag til god stemning med musik og dans. Det er også lettere at få hjælp til at dække bord, fælles og synkroniseret indkøbsliste og får automatisk ad vide når den ældste kommer hjem.
  Smart Home Konsulent
 • Ebba på 76 år, aleneboende

  Jeg fik et Smart Hjem af min datter. Jeg har været glad for de skiftene billeder af familien i lejligheden. Og kunne styre lyset uden at skulle rejse mig. Nemt kunne ringe til familien og samtidig se dem på skærmen. Jeg føler mig også mere tryk hvis jeg kommer i problemer da jeg ringer til familien uden at skulle trykke på noget.
  Smart Home Konsulent
 • Christina på 31 år, single og livsnyder

  Jeg elsker at kunne høre den samme musik i hele lejligheden og alle lokaler - ved alt fra besøg af veninderne til søndagsrengøring. Det bedste er Smart Home skærmen i køkkenet som jeg bruger til at snakke med venner, opskrifter på video og trinvis oplæsning. Alt i mens jeg har fingrene i bolledejen :-)
  Smart Home Konsulent
 • Julie, alenemor til én datter

  I en travl dagligdag bruger vi vores Smart Home til alt fra bedre morgenrutine til lektiehjælp, hjemme-yoga, lyset selv tænder på lavt blus om natten på badeværelset og i gangen. Vi har været glade for Smart Home Konsulentens løbende support.
  Smart Home Konsulent
 • Christian på 36 år, far til to

  Vi fik opsat vores Smart Home af Smart Home Konsulent. Vi bruger det klart mest til underholdning og da det kender forskel på vores stemmer kan vi høre hver vores musik i hvert vores lokale. Tak til Smart Home Konsulent for hurtig installation og løbende support ved tilføjelse af lys.
  Smart Home Konsulent

Spar tid og penge - Lej en Smart Home Konsulent

Udfyld formularen med dine tanker og ønsker så vi kan få et hurtigt indtryk af opgavens indhold og omfang. Så kontakter vi dig hurtigst muligt og sammen udarbejder vi en samlet plan. Bare rolig - vi bruger udelukkende dine kontaktinformationer til at kunne vende tilbage til dig.

Du mangler at udfylde dit navn

Du mangler at udfylde din e-mail

Du mangler at udfylde dit telefonnummer

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Du mangler at udfylde beskedens emne

Godkendt Captcha