Smart Home konsulent - Inspiration, produkter, ydelser, fordele, opsætning, hjælp, planlægning

Inspiration til hvad du kan bruge dit Smart Home til

Smart Home er en bolig du kan styre med stemmen. Samt automatisk gør ting som fx tænd lyset når du går ind i lokalet, og underretter dig om problemer.

Alt kan styres via stemmen, via din mobil, via knapper der er rundt om i huset, via små touchskærme i huset, via du (din mobil) kommer ind i et specifikt lokale, eller ske helt automatisk fx på baggrund af en bevægelsessensor. Det er også muligt at få ens lyskontakter til det hvis man tager det helt store skridt.

Herunder følger en række eksempler som inspiration til hvad du kan bruge dit Smart Home til. Alle eksemplerne er de mest populære funktioner og automatiseringer vi har sat op for kunder gennem tiden. Ønsker du hjælp til planlægning og opsætning af dit Smart Home?

Husk at du som kunde hos Smart Home Konsulent får en oversigt over et hav af de mest relevante kommandoer.

Boligens lys - Smart Home eksempler

 1. Få en behagelig opvågning ved at lyset i soveværelset gradvist tænder fra sluttet til helt tændt hen over fx 25 minutter i solens farver.
 2. Styr lyset med stemmen uden at rejse dig fra sofaen eller i helt andre lokaler end hvor du er. Fx "sluk lys i kælderen" eller "tænd lys på børneværelset".
 3. Skift lysets farver og derved stemningen. Fx til at matche fodboldholdet du ser, julehygge, romantisk hyggeaften hvor alt lys er som stearinlys osv.
 4. Lys tænder automatisk når man går på toilettet, og alt efter døgnet har lyset forskellig styrke. Fx dæmpet om natten så man ikke vågner helt op.
 5. Brug én knap (eller stemmen) til at tænde alle udvalgte lamper i hele huset hvor man før skulle trykke på 7 forskellige kontakter.
 6. Slip for nogensinde at skulle tænde lyset mere i udvalgte lokaler. Det tænder selv når du kommer og slukker når du forlader lokalet.
 7. Belysningen i huset justerer sig selv i lysstyrke alt efter solen og døgnet helt automatisk så øjnene kan slappe mere af.
 8. En lampe lyser rødt i stuen og markerer at toilettet er "optaget".

Køkkenet - Smart Home eksempler

 1. Start æggeure med stemmen. Så mange du ønsker sideløbende. Har du en skærm i køkkenet vises uret på dette med ikon af fx kylling og kartofler.
 2. Med stemmen kan du sætte ting på din digitale indkøbsliste. Listen kan ses i supermarked på din mobiltelefon. Listen kan styres af hele familien.
 3. Med stemmen kan du bede om opskrifter, vælge at høre ingredienser eller få læst opskriften op trinvist. Har du en skæm kan det også vises på denne.
 4. Se streaming på Smart Home styringsskærmen (fx opskrifter), hør musik eller radio i køkkenet og styr det med stemmen mens du mel på hænderne.
 5. Start kaffemaskinen om morgenen fra sengen, med mindre det naturligvis sker helt af sig selv på et fast tidspunkt.
 6. Styr temperaturen i ovnen fra sofaen.
 7. Se ind i dit køleskab mens du er i supermarkedet.

Musik, TV og hjemmebiograf - Smart Home eksempler

 1. Samtlige skærme i boligen omdannes til streaming steder. Alt fra TV til små Smart Home styringsskærme. Så kan du pludselig se TV alle steder også.
 2. Vis billeder af familien mm. når du ikke bruger skærmene eller TV'et til andet.
 3. Med stemmen tænd og sluk TV eller projektor, rulle filmlærred op og ned, starte forstærkeren, skifte HDMI input og lydstyrke mm.
 4. Omdan dit TV til et Smart Home. Så kan du med stemmen starte film, skifte TV-kanaler og skrue op og ned for lyden mm.
 5. Start og stop 3D film oplevelse som lyseffekter og rystelser i sofaen (når der fx er eksplosioner i filmen).
 6. At høre musik er så nemt som at sige "Afspil Jazz" eller for specifikt nummer "Afspil Save Your Tears af The Weekend".
 7. Hør musik på én højtaler eller skærm, en gruppe af højtalere (fx kun toiletterne), eller det samme synkrone musik på alle højtalere i hele huset.
 8. Familien kan høre forskellige ting på forskellige højtalere hvis ønsket.

Skal vi hjælpe dig med at planlægge og bygge dit nye Smart Home?

Husligt, praktisk og indeklima - Smart Home eksempler

 1. Få udvalgt(e) lampe(r) til at blinke når nogen går op og ned af trappen i huset (evt. i bestemt tidsrum). Så bliver I ikke forstyrret eller overrasket.
 2. Rullegardiner åbner og lukker helt selv alt efter tidspunkt på døgnet. Det er også muligt at det løbende kører op og ned alt efter mængden af lys i lokalet.
 3. Start og stop robotstøvsugeren med stemmen. Det er også muligt fx at sige der kun skal støvsuges i soveværelset.
 4. Få besked når vaskemaskine i kælderen er færdig så det ikke bliver glemt eller ligger og bliver surt.
 5. Termostaterne på hver enkelt radiator justerer selv varmen, eller hvad du med stemmen beder om. Omdan de gamle radiatorer til intelligente.
 6. Luftrenseren starter og stopper automatisk nå du steger i køkkenet, åbner ovnen, bruger brændeovnen eller styres med stemmen.
 7. Garageporten åbner og lukker helt selv når du kommer hjem på baggrund af din mobiltelefons placering eller stemmekommando.

Smart Home Inspiration og eksempler på brug af smart home

Kommunikation - Smart Home eksempler

 1. Ring til et andet rum (fx på en anden etage) og snak med andre i de lokaler
 2. Udsend fællesbesked fx "der er snart mad, der skal bæres ind og dækkes bord", og din besked afspilles nu på alle højtalere i boligen.
 3. Tale eller video opkald helt uden en mobiltelefon. Især godt hvis man har børn da de så altid kan ringe til dig når de er hjemme.
 4. Ring til andre helt uden at røre ved telefonen, fx når du er i bilen eller har fedtet hænder i køkkenet.
 5. Send SMS til andre helt uden at røre ved telefonen, også når du er i bilen.
 6. Hvor er min kone/mand/søn/datter henne? Du får nu ad vide hvor i landet de er, samt vist på kort hvis du spørger en skærmenhed.

Sikkerhed og døre - Smart Home eksempler

 1. Lyset tænder og slukker på tilfældigt tidspunkter inden for valgte intervaller mens du er ude og rejse.
 2. Dørklokke muliggør at kunne snakke med den der ringer på via din mobiltelefon, også selvom du ikke er hjemme. Du kan bede postbud sætte pakken.
 3. Boligen annoncerer hvem der ringer på døren da dørklokken med kamera genkender personen. Video af hvem der står der ude vises på skærme.
 4. Få besked på din mobil hvor du end er i verden hvis nogen åbner døre i boligen. Simpel indbrudsalarm eller måde at vide ens barn er kommet hjem.
 5. Automatisk aktivere alarmsystemet (kamera, sirene, sensorer mm.) når du ikke er hjemme (defineret ved din mobil ikke er hjemme).
 6. Hav videooptagelser en måned tilbage i tiden fra aktivitet via ens dørklokke eller kameraer i og uden for huset.
 7. Du kan på afstand låse andre ind af hoveddøren helt uden du er hjemme. Smart hvis rengøringen kommer forbi eller svigermor skal lukkes ind.
 8. Få besked på alle højtalere og mobiltelefon hvor du end er i verden ved brand i boligen eller ved oversvømmelser.

Fordele for børn - Smart Home eksempler

 1. Lyset tænder automatisk på børneværelset, og slukker selv igen når de går (som de jo aldrig husker). Især smart når de små ikke kan nå kontakten.
 2. Lyset tænder automatisk med helt dæmpet og evt. rødt lys når der skal gives mælk til baby om natten. Ligeledes svagt lys i køkkenet når det skal hentes.
 3. Skabe rutiner fx ved lampe eller talebesked ud fra tidspunkt der siger hvad det næste de skal gøre er. Fx tandbørste, tøj, spise, pakke taske, overtøj på ...
 4. Undgå stress og sure børn ved bedre morgenrutine. Fx naturlig vækning med lys der tænder gradvist over tid, musik, og ovenstående rutine punkt.
 5. Simpel babyalarm hvor fx lyset blinker i udvalgte lokaler hvis der fx kommer lyd fra børneværelset eller de er hoppet ud af sengen.
 6. Babyalarm i form af video og lyd som vises på fx en lille skærm i boligen. Især smart hvis man fx er i køkkenet med lukket dør og ordne ting.
 7. Leg brandmand med børnene hvor forskellige lamper lader som om de er ilden i skal slukke inden det spreder sig til resten af boligen.

Skal vi hjælpe dig med at planlægge og bygge dit nye Smart Home?

Fordele for senior - Smart Home eksempler

 1. Slipper for at rejse sig op for at tænde lyset alle steder i boligen. Det er også muligt at skrue ned for styrken om natten. 
 2. Hvis man falder, ikke kan komme ud af sengen eller har brug for hjælp kan man ringe til andre med stemmen og uden ens telefon. 
 3. Med stemmen lave videokald til familie og venner, og derved holde kontakten samt ikke føle sig ensom. Det er også lettere at hjælpe med ting på afstand. 
 4. Ved at bruge indkøbslisten er det nemt at sikre intet glemmes ved det ugentlige indkøb.
 5. Ved at have en robotstøvsuger kan hjælpen i stedet bruges på gulvvask og andre ting. Denne startes med stemmen dagen før besøg.
 6. Få automatisk besked hvis boligen forlades eller når hjemmehjælpen ankommer. Dette er også nyttigt hvis der er tale om demens.
 7. En lampe eller skilt med tekst kan lyse på angivet tidspunkter som påmindelse om at tage medicin eller drikke vand.

Rutiner kan kæde ting sammen - Smart Home eksempler

Man vælger helt selv hvad der skal siges for at aktivere en rutine samt hvad der herefter skal ske. Her er nogle ønsker fra kunderne:

 1. Sig "Godmorgen" for at starte en rutine der fx starter med at læse din kalender højt for i dag, herefter vejret, tænder for kaffemaskinen, tænder for lyset, for til sidst at starte radioavisen.
 2. Sig "Jeg går nu" for at starte en rutine der fx slukker evt. aktiv musik/radio, slukker alt lys (og kaffemaskinen) i boligen, oplyser om der er kø på vej til arbejde, starter robotstøvsugeren, og aktiverer boligens alarm.
 3. Sig "Film tid" for at starte en rutine der fx udsender besked på alle boligens højtalere der starter med en fanfare efterfulgt at der siges "kom alle sammen, tid til ugens film", rullegardiner kører ned i stuen, alt lys slukkes med undtagelse i gangen og stuen hvor det er på halv styrke, TV'et tænder selv, effekter som lys bag TV og vibration i sofaer (ud fra filmen) tændes.
 4. Sig "Godnat" for at starte en rutine der fx slukker TV, slukker alt lys, sikre der er lys tændt på toilet og soveværelse, i morgens begivenheder læses højt, efterfulgt af boligen siger godnat og sov godt til dig.
 5. Morgenrutine aktiveres på baggrund af tidspunkt, men kun i hverdagene. Det er fx lyset selv tænder gradvist fra slukket over en halv time så man vågner naturligt i stedet for en alarm. Men kan også værre ting der siges og musik der starter osv. 
 6. Forud programmerede respons kan laves som sjov for at overraske andre. Fx sige "hvad er Hannes største hemmelighed" hvorefter din bolig siger (eller gør) det du har bedt dit Smart Home om at sige så Hanne kan undre sig over hvordan huset ved det. 

Basis grundfunktioner - Smart Home eksempler

 1. Søg på nettet med stemmen og hør resultatet. Dette kan også være meget komplekse søgninger eller definitioner.
 2. Vis mine familiebilleder på skærm eller vis billeder af min kone.
 3. Komplet kalenderadgang. Alt fra at blive oplyst hvad ens kommende begivenheder er, til at oprette nye med stemmen.
 4. Konverteringer mellem alle valuta, vægt, længder, størrelser osv.
 5. Regnemaskine via stemmen. Også en stor hjælp for børnene.
 6. Oversættelser som fx hvad hedder "jeg vil gerne have et æble" på spansk.
 7. Husk mig på X. Når du spørger 3 år senere om X får du dit svar. Fx "hvor lagde jeg gasnøglen?".
 8. Sig "find min mobil" og nu vil den begynde at ringe, også selvom den er på lydløs.
 9. Hvordan siger en hvalros? Nu spiller højtaleren lyden fra en hvalros.
 10. ... samt 100 andre funktioner.

Husk at du som kunde hos Smart Home Konsulent får en oversigt over et hav af de mest relevante kommandoer.

Skal vi hjælpe dig med at planlægge og bygge dit nye Smart Home?

Vores glade Smart Home kunder siger

 • Anders på 43 år, familiefar med to børn

  Vi har i familien været glade for at få et Smart Home. Det har vist sig en stor hjælp til os som forældre da vi har kunne styrke familiens rutiner. Vores morgen gik fra stress og jag til god stemning med musik og dans. Det er også lettere at få hjælp til at dække bord, fælles og synkroniseret indkøbsliste og får automatisk ad vide når den ældste kommer hjem.
  Smart Home Konsulent
 • Ebba på 76 år, aleneboende

  Jeg fik Smart Hjem opsat af min datter. Jeg har været glad for de skiftene billeder af familien i lejligheden. Og kunne styre lyset uden at skulle rejse mig. Nemt kunne ringe til familien og samtidig se dem på skærmen. Jeg føler mig også mere tryk hvis jeg kommer i problemer da jeg ringer til familien uden at skulle trykke på noget.
  Smart Home Konsulent
 • Christina på 31 år, single og livsnyder

  Jeg elsker at kunne høre den samme musik i hele lejligheden og alle lokaler - ved alt fra besøg af veninderne til søndagsrengøring. Det bedste er Smart Home skærmen i køkkenet som jeg bruger til at snakke med venner, opskrifter på video og trinvis oplæsning. Alt i mens jeg har fingrene i bolledejen :-)
  Smart Home Konsulent
 • Julie, alenemor til én datter

  I en travl dagligdag bruger vi vores Smart Home til alt fra bedre morgenrutine til lektiehjælp, hjemme-yoga, lyset selv tænder på lavt blus om natten på badeværelset og i gangen. Vi har været glade for Smart Home Konsulentens løbende support.
  Smart Home Konsulent
 • Christian på 36 år, far til to

  Vi fik opsat vores Smart Home af Smart Home Konsulent. Vi bruger det klart mest til underholdning og da det kender forskel på vores stemmer kan vi høre hver vores musik i hvert vores lokale. Tak til Smart Home Konsulent for hurtig installation og løbende support ved tilføjelse af lys.
  Smart Home Konsulent

Lej en Smart Home Konsulent

Udfyld formularen med dine tanker og ønsker så vi kan få et hurtigt indtryk af opgavens indhold og omfang. Så kontakter vi dig hurtigst muligt og sammen udarbejder vi en samlet plan. Bare rolig - vi bruger udelukkende dine kontaktinformationer til at kunne vende tilbage til dig.

Du mangler at udfylde dit navn

Du mangler at udfylde din e-mail

Du mangler at udfylde dit telefonnummer

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Du mangler at udfylde beskedens emne

Godkendt Captcha

Sønderdalen 7
2870 Dyssegård

Telefon: 2623 5224